Prednosti in slabosti hotelov v primerjavi z AirBnB: kateri je pravi za vas?

Se odpravljate na pot in potrebujete prenočišče? Dandanes obstaja toliko možnosti za namestitev, da je težko vedeti, katera je najboljša za vas. Hoteli in AirBnBs so si v mnogih pogledih podobni, vendar ponujajo različne funkcije in ugodnosti. Katerega torej izbrati?

Naučili vas bomo vsega, kar morate vedeti o hotelih v primerjavi z AirBnB. Ne glede na to, ali iščete ugodnosti, cenovne razrede ali priložnost za raziskovanje novih kultur, vam bo ta članek pomagal pri odločitvi.

Kaj je hotel?

Hotel je kraj, kjer lahko prenočite eno ali več noči. Običajno ponujajo široko paleto ugodnosti, kot so wifi, TV in zajtrk.

Kaj je AirBnB?

AirBnB so uporabniku prijazni domovi, ki jih lahko najamete za določen čas. Ponujajo izkušnjo kot nobena druga, ne glede na to, ali gre za osebnost gostitelja ali značilnosti lokacije.

AirBnBs so običajno cenejši od bivanja v hotelih in popotnikom omogočajo, da ostanejo v mestu, ki ga obiščejo.

AirBnB je edinstvena izkušnja, saj sta zgodovina in dizajn doma del tega, kar ga dela tako posebnega. Gostje lahko raziskujejo nove kraje, hkrati pa izkusijo svojo lastno kulturo, tako da ostanejo v domu nekoga drugega.

Prednosti:

– Sposobnost resnične kulturne izkušnje

– Ponuja več prostora kot tradicionalna hotelska soba

– Po vsem svetu je na izbiro veliko zanimivih AirBnB

Slabosti:

– Če vam ni do druženja z gostitelji, je to lahko frustrirajoče

-Nikoli ne veš, kaj boš dobil v smislu udobja

Prednosti hotelov

Najboljši način za začetek te primerjave je, da si ogledate prednosti hotelov. Ena najbolj očitnih prednosti bivanja v hotelu je, da boste imeli dostop do storitev, kot so bazen, telovadnica in storitve strežaja. Popotniki pogosto cenijo, da imajo te storitve na voljo med bivanjem. Tudi hoteli so običajno dražji od AirBnB, vendar je odvisno od lokacije in letnega časa.

Hoteli so primerni tudi za poslovne potnike, ki morajo biti v bližini pisarn podjetja ali strank, ker omogočajo enostaven dostop do prevoznih poti, kar lahko olajša delo ljudem, ki morajo za potovanje z lahkoto spakirati. Poleg tega, če potujete z družino ali skupino, hoteli ponujajo več možnosti sob kot AirBnBs. V hotelu je običajno več kot ena spalnica in včasih celo dodaten življenjski prostor.

Slabosti hotelov

Hoteli imajo nekaj slabosti, na katere morate biti pozorni pred rezervacijo. Eden od razlogov, da ne ostanete v hotelu, je cena; hoteli so ponavadi dražji od AirBnBs. Druga slaba stran je pomanjkanje zasebnosti in nadzora nad vašim prostorom. Gostom na primer ne morete dati lastnega ključa, zato bodo morali potrkati na vaša vrata, če bodo kaj potrebovali. Pomanjkanje zasebnosti lahko privede tudi do neprijetnih situacij, na primer pri bivanju pri neznancih, ki ne poznajo pravil vašega doma.

Prednosti AirBnBs

Ena najboljših stvari pri AirBnB je, da lahko bivate v domovih v lasti domačinov v kulturi, ki je ne poznate. Ta izkušnja je mogoča, ker so AirBnB-ji v zasebni lasti, kar zagotavlja bolj pristno izkušnjo kot bivanje v hotelu.

Plus, AirBnBs so cenejši od hotelov. AirBnb lahko najdete že za 9 USD na noč! To je veliko ceneje kot večina hotelskih sob.

AirBnB-ji so prav tako prijazni hišnim ljubljenčkom in imajo običajno majhno kuhinjo ali popolnoma opremljeno kuhinjo, da si lažje pripravite svoje obroke, namesto da obedujete zunaj ali naročite sobno postrežbo.

Slabosti AirBnBs

Ena večjih slabosti AirBnBs je, da nimajo vedno recepcije. To pomeni, da se boste morali, če boste med bivanjem kar koli potrebovali, obrniti na gostitelja ali sami poiskati vratarja. Če na tem območju ni vratarjev, bo upravitelja AirBnB morda težko izslediti.

Poleg tega so AirBnBs običajno cenejši od hotelov. Vendar nekateri AirBnB-ji vzamejo do 30 % vaše pristojbine za rezervacijo kot provizijo, kar lahko hitro poveča vaše skupne stroške nastanitve. Čeprav se ta odstotek morda ne zdi velik, je lahko precejšen znesek, če upoštevate, koliko nočitev bivate v AirBnB v primerjavi s številom dni, ko rezervirate hotelsko sobo.